Àngel Simon, a la clausura del MBA d’IESE: “Els lideratges del futur s’han de basar en el propòsit, i actuar des de la passió i la convicció”

Àngel Simon, president d’Agbar, va participar com orador a la cerimònia de graduació del Programa Executive MBA 2022 d’IESE, que va tenir lloc el passat divendres a l’Aula Magna del campus principal de l’Escola de Negocis a Barcelona. Durant l’esdeveniment, va pronunciar una lliçó magistral sobre la importància del lideratge i va compartir claus per a fer front als propers reptes i exemples d’experiències professionals amb els graduats, líders del futur.

Àngel Simon, president d’Agbar, va iniciar el seu discurs amb unes paraules sobre la necessitat de reforçar aliances i actuar –en el context de la complexitat i inestabilitat de la societat actual– per a materialitzar respostes concretes davant els grans reptes. En aquest context, Àngel Simon va afirmar que “les empreses hem d’estar en continua transformació i evolucionar −en base a eixos com la digitalització, la sostenibilitat, l’acció social o la governança− per a posicionar-nos i crear confiança, així com impulsar solucions de futur”.

A més de l’evolució intrínseca de les empreses cap a la transició ecològica i la responsabilitat social, són necessaris els lideratges. “Les empreses han de ser líders, propiciant que, a més, d’entre les persones sorgeixin líders. No hi ha empreses sense persones”, va indicar Àngel Simon. A les habilitats que s’esperen de qualsevol líder, el president d’Agbar va recordar la importància de sumar-hi altres habilitats cognitives, com el pensament crític i analític o la col·laboració, per a resoldre problemes complexos i tenir la capacitat de convertir-los en oportunitats. A més, davant l’evolució de la societat, amb la major presa de consciència en relació amb el component social, s’ha d’incloure de manera general un canvi de sensibilitat. “La clau de tota estratègia empresarial basada en la sostenibilitat són les persones”, va afirmar Àngel Simon.

En aquest context, el president d’Agbar va posar especial èmfasi en la importància del propòsit. “Els lideratges del futur han de basar-se en el propòsit, i actuar des de la passió i la convicció”, va assegurar el president d’Agbar. Aquest propòsit és, també, un fil conductor amb tots els grups d’interès amb els que es relaciona una empresa: “El propòsit és l’ànima de tota empresa, de tota organització. Així, parlem de l’empresa del segle XXI gairebé com d’una entitat viva, que té sentit en sí mateixa com una comunitat unida amb un mateix propòsit”, va afirmar Àngel Simon.

Així mateix, el president d’Agbar va destacar la importància de l’escolta activa i de rendir comptes com fórmules imprescindibles en el model d’empresa del segle XXI. En aquest àmbit, Agbar ha celebrat recentment, per segon any consecutiu, la Junta General de Grups d’Interès d’Agbar, una innovadora trobada participativa promoguda per la companyia amb l’objectiu d’establir compromisos amb els treballadors, proveïdors, clients, accionistes, així com el conjunt de la ciutadania, i donar forma a una visió de futur compartida.

Actualment, IESE és una de les escoles de negocis més importants del món per a directius. Disposa de quatre campus a més del principal a Barcelona, Madrid, Munich, Nova York i São Paulo. La cerimònia de graduació va comptar amb l’assistència d’aproximadament 400 persones; els alumnes, les seves famílies, professorat d’IESE, representants institucionals, a més d’altres convidats del sector público-privat. A la sessió hi van participar també el professor Franz Heukamp, director general d’IESE; el professor Javier Santomá, director acadèmic del Programa Executive MBA; així com els dos presidents de la promoció de 2022.

Per veure la intervenció de Àngel Simon a la clausura del MBA d’IESE 2022:

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.