Agbar dona suport als Premis Nacionals de Gastronomia de Catalunya 2022

El restaurant Mas Marroch, dels germans Roca, situat a Vilablareix (Girona), ha acollit el lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia, que atorga l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, i que han comptat amb l’impuls d’Agbar, que amb el seu suport, acompanya un cop més a iniciatives de relleu per al territori.

Agbar ha donat suport a la XX edició dels Premis Nacionals de Gastronomia 2022 per part de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, que s’han celebrat enguany després de dos anys sense poder celebrar-se degut a la pandèmia de la COVID-19.

En aquesta edició, Manuel Cermerón, director general d’Agbar, ha entregat, conjuntament amb Ramon Agenjo, acadèmic i tresorer de l’Acadèmia, el Premi Especial que s’atorga a Carla Simón, guionista i directora de cinema, que ha recollit Tono Folguera, productor de Alcarràs. Un guardó que reconeix, segons l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, la contribució de la guionista i directora de cine a la cultura gastronòmica del país. “Amb Alcarràs, Carla Simón aconsegueix transmetre amb autenticitat el delicat equilibri entre el cultiu de la terra i les famílies que en depenen. Un equilibri que la implacable transformació del món ha alterat i que Alcarràs ofereix amb una mirada polièdrica i contemporània”, han declarat des de l’Acadèmia.

Així mateix, han estat premiats Albert Sastregener, xef i propietari del restaurant Bo.Tic de Corçà, Girona, amb el Premi Nacional de Gastronomia; Elisabet Farrero, xef i propietària del restaurant El Ventador de Barruera, amb el Premi Revelació; Joan Junyent, cap de sala i propietari del restaurant Windsor de Barcelona. El Premi Nèstor Luján, que reconeix la tasca de divulgació i suport al sector per part del periodisme gastronòmic, ha estat atorgat a Joan Esculies, periodista i historiador.

L’acte ha comptat amb la participació de Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, així com de Carles Vilarrubí, president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, i d’altres personalitats rellevants de la gastronomia catalana.

En el 20è aniversari dels Premis Nacionals de Gastronomia, l’Acadèmia ha volgut recordar la importància de reconèixer tots els actors que fan de la gastronomia un dels motors econòmics arreu del món, on l’aigua juga un paper fonamental.

Els guanyadors són el resultat d’un procés de votació secret que els Acadèmics realitzen al llarg de l’any. L’Acadèmia selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l’excel·lència en la seva tasca i per l’aportació a la cuina i a la gastronomia del nostre país.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.