Ángel Simón, president d’Agbar, destaca la importància de la col·laboració público-privada en un diàleg a l’Associació Espanyola de Directius a Canàries

Ángel Simón, president d’Agbar i de la Fundació Acuorum, ha participat aquest matí en un diàleg amb Pedro Guerra, periodista i director de Tiempo de Canarias, impulsat per l’Associació Espanyola de Directius a Canàries i que ha tingut lloc a Las Palmas de Gran Canaria.

En aquesta trobada, Ángel Simón ha destacat la importància d’impulsar projectes per a incrementar la resiliència davant el canvi climàtic, que té un impacte directe sobre la disponibilitat d’aigua i que cada cop causa més fenòmens extrems, com les pluges torrencials o els episodis de sequera. En aquest context, ha posat como a exemple l’ús d’energia verda: “Canaragua actualment fa servir el 100% d’energia verda”, arribant inclús a aportar al sistema energia que es genera a les instal·lacions del grup.

Sobre la reconstrucció després de la COVID-19, el president d’Agbar ha posat en valor el Pacte Social que la companyia està proposant, territori a territori, basat en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda. En aquest sentit, ha afirmat que els fons Next Generation seran fonamentals per a fer realitat la reconstrucció sostenible.

Canaragua, empresa del grup Agbar que opera a Canàries, ha plantejat diversos projectes de referència en aquest àmbit, como és “el desenvolupament d’un parc inundable a San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria), que ajuda a canalitzar les pluges torrencials i que preservi la biodiversitat, o el projecte de Valle de Guerra a la Laguna” (Tenerife).

Segons ha afirmat Ángel Simón, “el paper de les empreses és fonamental per a la reconstrucció”, sempre que es faci sobre la base de la col·laboració público-privada. Per això, i per a enfrontar els principals reptes en el sector de l’aigua, “és necessari seguir avançant en l’estructuració d’una governança” amb totes les parts.

En aquest diàleg amb Pedro Guerra, director de Tiempo de Canarias, s’han comentat també les singularitats de la gestió de l’aigua a Canàries, per les particularitats orogràfiques de l’arxipèlag, i s’ha destacat el paper de la Fundació Acuorum per a fer realitat l’acció social del grup a Canàries.

L’acte ha estat presentat per Juan José González, CEO de Canaragua, i ha comptat amb la participació d’Agustín Manrique de Lara, President de la Confederación Canaria de Empresarios, que ha destacat el compromís d’Agbar amb la gestió del medi ambient a Canàries i ha posat en valor la importància de la col·laboració entre les empreses i els grups de relació.