Agbar comparteix la seva visió i fites en matèria de salut i seguretat laboral a la 21a edició del Congrés ORP

Agbar ha participat a una nova edició del Congrés ORP, celebrat entre els dies 13 i 15 de juliol. Narciso Berberana, Chief Strategist Officer d’Agbar, i Josep Maria Verdejo, Director de Seguretat i Salut a Agbar, han compartit les principals idees i assoliments que fan de la companyia un referent en matèria de seguretat i salut laboral.

Narciso Berberana, Chief Strategist Officer d’Agbar, ha compartit, a la seva presentació “Més enllà d0un model Triple Zero en economia circular”, la visió de la companyia sobre seguretat i salut, afirmant que no podem avançar en aquesta matèria a nivell d’empresa sense fer-ho també a tota la resta d’àmbits amb els que es troba interconnectada: tant la salut de las persones com la salut del nostre planeta.

En aquest sentit, Narciso Berberana ha comentat el paper essencial que té la innovació sobre la millora de la salut de les persones, les organitzacions i el planeta, indicant la necessitat d’apostar per solucions que vagin més enllà de la recuperació per a avançar cap a la regeneració: “¿És possible anar més enllà? Nosaltres pensem que sí, però es necessita ambició i una visió global. Si sumem ambdues, creiem que sí pot arribar-se a una regeneració de l’ecosistema natural, dels ecosistemes productius i de la salut planetària”.

Per la seva part, Josep Maria Verdejo, Director de Seguretat i Salut a Agbar, ha participat amb la presentació “Nous incentius per a promoure una cultura de prevenció segura i saludable”, ha comentat els principals eixos d’actuació de la companyia en matèria de seguretat i salut laboral, conceptes que, segons ha afirmat, són cada cop més prioritaris per a les empreses i per a tots els grups d’interès, com els inversors.

Durant la seva presentació, Josep Maria Verdejo ha compartit diversos assoliments de la companyia, recollits, entre d’altres, a l’Informe de Desenvolupament Sostenible, i ha destacat el paper fonamental de la transparència i la constant innovació per a assolir-los: “L’evolució natural de la seguretat i la salut a l’empresa ha de tenir com a gran objectiu no només que treballem segurs, sinó que, a més, obtinguem una aportació de salut, i per aquesta raó hem de ser capaços de transcendir noves idees i pràctiques”.

Cada any, al Congrés ORP, diverses empreses i experts comparteixen la situació actual i els futurs reptes que afrontarà l’àmbit de la seguretat i la salut al treball. A l’edició d’aquest any hi han participat ponents de més de 30 nacionalitats.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.