Agbar se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona

Cada 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona, un moment per reflexionar sobre els drets de les dones, el seu paper clau en la societat i en el món de l’empresa. Aquest any, el lema establert per l’ONU és “Les dones en un món laboral en transformació: cap a un planeta 50-50 el 2030”. Per sumar-se a la celebració, Agbar ha portat a terme diferents iniciatives que consoliden el compromís de la companyia amb la igualtat de gènere.

En ocasió d’aquesta jornada, la companyia ha organitzat a la seu de Barcelona un acte per a tot el personal en el qual s’ha parlat d’experiències de superació i treball en equip, així com del lideratge femení i la importància de la dona en les empreses.

En aquesta jornada ha participat Neus Arqués, escriptora i especialista en la gestió de la visibilitat del talent femení, que ha explicat que “a nivell mundial, la diferència salarial entre homes i dones en igualtat de responsabilitats és del 23%”, i que és imprescindible treballar en la visibilitat del talent per superar els estereotips i reduir aquesta bretxa.

D’altra banda, l’esportista Gemma Hassen-Bey, medallista pionera en esgrima paralímpica, ha explicat com ha superat les diferents dificultats que se li han plantejat per ser dona i anar en cadira de rodes. “Cada vegada més estem representades en la societat, però ens falta arribar als cims”, ha afirmat Gemma Hassen-Bey, que s’està preparant per ser la primera dona que aconsegueix pujar al Kilimanjaro en cadira de rodes. En aquest projecte, pretén assolir diferents avenços socials i tecnològics per a persones amb mobilitat reduïda.

Agbar posa en pràctica accions en favor de l’articulació d’un entorn de treball més divers i sostenible que faciliti la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, d’acord amb les polítiques de l’empresa i les expectatives dels empleats. Així mateix, la companyia es compromet a contribuir, des del seu àmbit d’activitat, al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, inclòs el número 5: “Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes”.

A més, la companyia s’ha unit al Dia Internacional de la Dona amb una campanya a les xarxes socials corporatives que es pot seguir amb el hashtag #ResourcefulWomen.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.