Agbar participa a la 26a edició del llibre “Estructura Econòmica d’Espanya”

Àngel Simon, president d’Agbar, va participar ahir a la tarda a la presentació de la 26a edició del llibre “Estructura Econòmica d’Espanya”, de Ramón Tamames, una referència sobre economia espanyola i la seva evolució des de 1960 fins 2022, que compta amb la col·laboració d’Agbar.

Aquesta 26a edició del llibre “Estructura Econòmica d’Espanya”, a la qual s’hi han anat incorporant els últims reptes als quals s’enfronta la societat actual com la pandèmia de la COVID-19 i la guerra d’Ucraïna, està impulsada per Agbar, que ha col·laborat a través del pròleg, firmat per Àngel Simon, president d’Agbar, i, a les últimes pàgines del llibre, de l’estudi de cas de la companyia, referent a Espanya del sector de l’aigua. Així mateix, el llibre compta amb un apartat dedicat a canvi climàtic i la seva afectació sobre l’aigua.

A la seva intervenció, Àngel Simon, president d’Agbar, va traslladar la importància, dins un entorn complex i canviant −marcat actualment per la recuperació COVID-19, el canvi climàtic i les inestabilitats a l’àmbit geopolític−, de comptar amb elements de consens, destacant el coneixement, el rigor científic, les aliances i el treball conjunt com imprescindibles per a seguir avançant i progressant. “Dins aquest context volàtil, és essencial que les diverses institucions −el sector públic i privat, el món acadèmic, etc.− avancem de manera coordinada per a fer front als reptes, mitjançant una visió compartida i el desenvolupament de solucions conjuntes. Aquesta necessitat de col·laboració es troba molt present a aquest llibre”, va afirmar Àngel Simon. En aquest sentit, la col·laboració público-privada −que s’ha consolidat com un model d’èxit als sectors que requereixen de grans infraestructures– és fonamental per a mantenir els nivells de benestar.

Seguidament, el president d’Agbar va destacar el paper clau de la tecnologia i la digitalització per a donar resposta als grans reptes actuals. “Estem en un moment de transformació estructural que està suposant un canvi sense precedents als àmbits fonamentals de la societat −com l’accés a la informació, les comunicacions, la investigació científica, etc.- als que s’ha introduït una nova realitat digital i tecnològica que ha modificat, i que modificarà encara més, la nostra forma de vida”, va indicar. Així mateix, Àngel Simon va assenyalar que aquesta innovació no té −i no hauria de tenir− cap altre objectiu que no sigui el de procurar un futur millor per a les persones, més sostenible, resilient i inclusiu.

Per acabar, Àngel Simon va destacar la necessitat de comptar amb un coneixement fonamentat sobre l’estructura econòmica del nostre país per a canalitzar diàlegs edificants en aquesta direcció i prendre mesures efectives. “Des d’Agbar, formar part d’aquest projecte ens permet contribuir a assentar un patrimoni de coneixement per a tots”, va concloure.

L’acte de presentació, que va tenir lloc a Madrid a l’Espai Mutua Madrileña, va comptar amb la presència de l’autor i coautor del llibre, Ramón Tamames y Antonio Rueda, així com la participació de Valentín Pich, president del Consell d’Economistes d’Espanya; Ignacio Garralda, president de Mutua Madrileña; i Jaime Lamo de Espinosa, membre del Consell d’Administració de Mutua Madrileña i catedràtic d’Economia Agrària.

El llibre “Estructura Econòmica d’Espanya” s’ha convertit en un clàssic sobre l’economia espanyola que s’ha anat actualitzant a les seves estadístiques i ajustant en funció de la situació política i econòmica de cada moment i d’un marc internacional cada cop més globalitzat.

Per veure la presentació de la nova edició del llibre “Estructura Econòmica d’Espanya”:

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.