Agbar participa a la 35a Trobada de l’Economia Digital i les Telecomunicacions a Santander

En el marc de la 35a Trobada de l’Economia Digital i les Telecomunicacions, que ha començat avui a la ciutat de Santander organitzada per la patronal AMETIC, el director general d’AGBAR, Manuel Cermerón, ha participat a la taula rodona “La Sostenibilitat a l’Estratègia Empresarial. Visió del CEO”, en la que ha compartit les prioritats en matèria de sostenibilitat d’Agbar.

Manuel Cermerón ha destacat que el grup complirà 155 anys el proper 2022, i ha afirmat: “La sostenibilitat i l’economia circular estan integrades a la nostra estratègia des de sempre”. El directiu ha reafirmat l’aposta del grup pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), incorporats a l’estratègia de la companyia.

En aquest sentit, Manuel Cermerón ha ressaltat el compromís del grup amb els recursos naturals, amb exemples concrets a diferents territoris, com és el cas de la reutilització de l’aigua, factible gràcies al tractament a les depuradores, que pot alleujar les necessitats agrícoles, per exemple, a la zona del transvasament Tajo-Segura, garantint a més altres usos, com el turístic.

En referència a l’aspecte industrial, Manuel Cermerón ha citat el projecte del grup per a ajudar a la competitivitat de la planta de Solvay a Torrelavega (Cantabria) mitjançant un projecte de valorització de residus i la reducció de la petjada de carboni. També ha fet referència al projecte conjunt d’AGBAR i Repsol a Tarragona per a valoritzar 400.000 tones de residus sòlids i convertir-los en biometanol.

En referència a l’aposta del grup per la digitalització, el CEO d’Agbar ha destacat que el grup compta amb més de 139.000 kilòmetres de xarxa digitalitzats i que, mitjançant al seva xarxa de hubs tecnològics Dinapsis pot oferir a tots els territoris i a tots els municipis, sense importar la seva extensió, els més avançats desenvolupaments tecnològics.

A la taula rodona “La Sostenibilitat a l’Estratègia Empresarial. Visió del CEO” hi han participat també Helena Herrero, presidenta de HP per Espanya, França, Itàlia i Portugal; Luis Pardo, CEO de SAGE Espanya i Portugal, i Ángeles Villaescusa, CEO d’ESRI; i ha estat moderada per Pedro Mier, president d’AMETIC.

La 35a Trobada de l’Economia Digital i les Telecomunicacions, què tindrà lloc a Santander fins el 3 de setembre, es celebra sota el lema “Retrobament, Recuperació i Reinvenció”. A la inauguració, ha comptat amb la participació de la Vicepresidenta Primera i Ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i de la Ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. Per la seva part, l’alcaldessa de Santander, Gema Igual, ha intervingut defensant la col·laboració público-privada com una via per a que els ajuntaments s’actualitzin en matèria tecnològica i puguin optar als fons europeus.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.