Agbar amplia l’ús de drons per al seguiment d’obres civils

A Agbar, l’ús de drons ja és una pràctica habitual per a la inspecció de les instal·lacions de xarxes del cicle social de l’aigua. I ara, com a novetat, s’ha ampliat el seu ús al camp de la vigilància i el seguiment d’obres civils, gràcies a l’expertesa d’Aquatec, empresa tecnològica del grup Agbar, i els seus col·laboradors.

Per tal d’aconseguir incloure aquestes noves funcions, l’ús del dron incorpora una nova tecnologia digital que facilita les tasques d’inspecció d’obres i obté un control de qualitat major, tant de l’execució com de l’evolució dels treballs. Gràcies al registre audiovisual que fa en alta resolució, capaç de captar un gran nivell de detall, inclús amb vídeos i imatges tèrmiques i time-lapse, permet obtenir un seguiment detallat de l’evolució de l’obra, la seva qualitat i la manera en què s’executen els treballs.

Tanmateix, l’ús de drons també fa possible inspeccionar, gràcies a la seva esfera protectora, elements i zones de difícil accés o inaccessibles per les persones treballadores, com en el cas de conduccions i espais confinats. D’aquesta manera, un dels avantatges més rellevants és que evita riscos al personal involucrat. A més a més, permet fer una avaluació de l’entorn, sobretot en obres de gran extensió, ja que és capaç d’obtenir una panoràmica general sense la necessitat d’utilitzar estructures elevades.

Imatges de xpei drone per a Aquatec.

En conjunt, el dron complementa de forma digital la vigilància de les obres i fins i tot fa possible obtenir tot el material i informació de la seva evolució en temps real. Això és destacable perquè aconsegueix ser una eina molt útil a l’hora de prendre decisions, corregir possibles errors o implementar millores.

Aquatec, part del grup Agbar, ofereix serveis de consultoria, disseny, desenvolupament integral de projectes, instal·lació i implementació de solucions avançades per l’optimització dels processos del cicle integral de l’aigua i conservació del medi ambient.

Per a més informació pots visualitzar aquest vídeo:

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.