Agbar col·labora amb la Louis Vuitton 37th America’s Cup per promoure conjuntament solucions per preservar l’aigua

Com a ‘Sustainability Partner’ de la Louis Vuitton 37th America’s Cup, Agbar, part del grup Veolia, proporcionarà un suport fonamental per promoure conjuntament solucions que reforcin la sostenibilitat de la Louis Vuitton 37th America’s Cup, que tindrà lloc a Barcelona entre agost i octubre de 2024.

L’ús d’aigua regenerada subministrada per Agbar, que també és Official Water Utility Partner de la Louis Vuitton 37th America’s Cup, garantirà una reducció significativa del consum d’aigua de l’esdeveniment amb accions com la neteja dels AC75, AC40 i embarcacions de suport.

L’aigua regenerada és aigua tractada que, després d’un tractament avançat, s’utilitza per a noves finalitats, en aquest cas per a la neteja dels vaixells de regata i de suport del Defender, Emirates Team New Zealand, i de totes les embarcacions de suport de la Louis Vuitton 37th America’s Cup.

Agbar America's Cup Agua

Promovent la circularitat de l’aigua, és possible reduir la pressió sobre els recursos hídrics, especialment l’aigua potable. Aquest enfocament en la preservació de l’aigua és una qüestió essencial en el context de sequera que es viu a Catalunya i altres parts d’Espanya, agreujada pel canvi climàtic.

Tots els equips que competeixen a la Louis Vuitton 37th America’s Cup han estat informats pels organitzadors de l’esdeveniment, America’s Cup Event, i se’ls ha requerit que conservin l’aigua tant com sigui possible abans de la regata i que posin en marxa solucions que promoguin la sostenibilitat i el reciclatge de l’aigua sempre que sigui possible.

A través de l’acord amb Agbar, aquesta aliança posa en marxa diverses accions per contribuir als objectius generals de sostenibilitat de l’esdeveniment, que inclouen, entre d’altres, la mesura de l’impacte mediambiental dels esdeveniments a través de les empremtes de carboni i hídrica, l’establiment de fonts d’aigua potable a tot el recinte de l’esdeveniment i, com ja s’ha mencionat, garantir una reducció significativa del consum d’aigua amb l’ús d’aigua regenerada per a la neteja dels AC75, AC40 i embarcacions de suport.

Les diferents etapes de la 37a America’s Cup de Louis Vuitton – el trofeu esportiu més antic del món – es desenvoluparan entre juny i octubre d’aquest any, al voltant del Port Vell i al llarg de la platja fins al Port Olímpic de Barcelona.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.