The Zone of Hope, d’Aigües de Barcelona, finalista en els ‘European Excellence Awards’ com a millor projecte de responsabilitat corporativa

The Zone of Hope (TZOH) d’Aigües de Barcelona ha estat un dels projectes seleccionats en el prestigiós festival European Excellence Awards, que reconeix les millors iniciatives d’Europa en l’àmbit de la comunicació i les relacions públiques. Aquesta experiència, desenvolupada per Mediapro per a Aigües de Barcelona, va ser una de les finalistes al Premi Europeu a l’Excel·lència dins de la categoria de Responsabilitat Corporativa, en la gala celebrada a Dublín el passat 6 de desembre.

Els European Excellence Awards reconeixen aquelles iniciatives que han destacat en l’àmbit de la comunicació i les relacions públiques a nivell europeu. Communication Director, una revista internacional dedicada a la comunicació corporativa, i Quadriga, un centre de coneixement, desenvolupament professional i excel·lència en diferents àmbits amb seu a Berlín, són els responsables de l’organització d’aquests guardons des de l’any 2007.

The Zone of Hope és una exposició que permet, mitjançant la tecnologia de realitat virtual immersive extreme, única a Europa, viure en primera persona els efectes del canvi climàtic. Ubicada al Reial Cercle Artístic de Barcelona fins el maig de 2019, TZOH ens trasllada a l’any 2080 per a què el visitant experimenti, de forma hiperrealista, la sensació de viure en un futur en el qual l’excés de CO2 a l’atmosfera ho ha canviat tot. Durant el seu recorregut, els visitants poden sentir fred, calor o vent, passejar per l’interior d’una glacera i interactuar amb diversos elements.

Es tracta d’un projecte innovador, que té per objectiu conscienciar, sensibilitzar i impulsar el compromís ciutadà envers l’impacte del nostre estil de vida en el medi ambient. També pretén transmetre un missatge d’esperança, ja que els experts afirmen que encara s’està a temps de reaccionar per frenar els efectes del canvi climàtic.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.