Neix COMUNICAT-i, la nova app de comunicació digital entre els ajuntaments i la ciutadania

Interactivitat, administració oberta i transparent, i una relació ràpida i bidireccional entre els ajuntaments i la ciutadania. Això és el que permet, entre altres funcions, la nova aplicació Comunicat-i, que porta a l’àmbit local la revolució col·laborativa que està transformant la societat i que facilita que els veïns s’impliquin i participin en el dia a dia de la gestió de les seves poblacions.

Una apagada de llums al carrer, un semàfor avariat, un contenidor ple o un accident de trànsit. La nova aplicació permet als usuaris comunicar aquesta i altres incidències a l’ajuntament de manera instantània i anònima, mitjançant una senzilla fotografia geolocalitzada feta amb el telèfon mòbil. A partir d’aquest moment, els responsables municipals posaran en marxa les solucions corresponents i mantindran informada la ciutadania d’allò que ha informat i que li preocupa.

A més d’una aplicació mòbil per a la ciutadania, Comunicat-i també ofereix un portal web exclusiu perquè cada ajuntament pugui gestionar les incidències rebudes, faci enquestes d’opinió o satisfacció i visualitzi estadístiques o informes. Un pas endavant per aconseguir una administració més dinàmica i eficaç, a més d’impulsar la participació ciutadana en els temes de cada dia. Sallent (Bages) i Torrelles de Foix (Alt Penedès) són els dos primers municipis catalans que ja disposen d’aquest servei personalitzat.

L’Administració local és la que requereix una gestió més àgil, ja que els assumptes de proximitat incideixen més directament en el benestar comunitari. La plataforma permet a qualsevol ajuntament l’enviament d’informació puntual i actualitzada a la ciutadania, que, alhora, pot activar les alertes i les notificacions de la secció de notícies. D’aquesta manera, es poden comunicar avisos, edictes, agendes d’actes i altres qüestions d’interès ciutadà.

Aquesta nova app, molt fàcil d’usar, intuïtiva i ràpida, ha estat desenvolupada per AGBAR dins el seu programa d’innovació per tal d’apropar la ciutadania a l’Administració local, en el marc de les denominades ciutats intel·ligents (Smart Cities, en la seva accepció en anglès). L’aplicació està disponible en català, castellà i anglès, i en versió IOS i Android.

Els ajuntaments tenen en aquesta eina el millor aliat a favor de la transparència i la comunicació directa amb els ciutadans, i a més poden personalitzar l’aplicació amb les funcionalitats que millor s’adaptin a les necessitats i característiques de la seva localitat. La nova aplicació també els ajuda a prioritzar de manera més eficient les polítiques municipals d’acord amb l’interès dels ciutadans, i avançar així cap a la sostenibilitat i l’eficiència.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.