Aigües de Barcelona rep un premi de Foment del Treball Nacional en reconeixement del Fons de Solidaritat

Aigües de Barcelona ha rebut el premi Carles Ferrer Salat, que lliura anualment Foment del Treball Nacional, en la categoria de compromís social, com a reconeixement per la tasca que duu a terme amb el Fons de Solidaritat. El premi ha estat lliurat a Àngel Simon, president d’Agbar.

El Fons de Solidaritat d’Aigües de Barcelona és una iniciativa gestionada en col·laboració amb els serveis socials municipals dels ajuntaments de l’àrea metropolitana de Barcelona i amb entitats del tercer sector social, i té l’objectiu de garantir l’accés a l’aigua a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Des del 2012, amb la posada en marxa del Fons de Solidaritat, ja s’ha bonificat l’aigua a més de 24.000 famílies en situació de vulnerabilitat, amb una inversió superior als 12 milions d’euros. A més, Aigües de Barcelona ha signat convenis amb 22 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona per afrontar la situació de pobresa energètica.

Recentment, la companyia ha comunicat que també es farà càrrec de la condonació del deute acumulat en el cas de les famílies que tenien rebuts sense pagar previs a la declaració de la situació de vulnerabilitat per part dels serveis socials de cada ajuntament.

El Fons de Solidaritat comporta una bonificació en el subministrament d’aigua (és a dir, la quota de servei i el consum). Altres conceptes que s’inclouen a la factura (com el cànon de l’aigua, la taxa de clavegueram, la taxa de residus o l’IVA) són potestat de les administracions corresponents.

Anualment, Foment del Treball Nacional reconeix l’esforç i la determinació d’iniciatives destacades del nostre entorn pel seu compromís amb el desenvolupament social i empresarial amb els premis Carles Ferrer Salat, que va ser president de Foment del Treball Nacional i va liderar el renaixement d’aquesta organització amb l’arribada de la democràcia.

Aquests premis s’han lliurat en un acte institucional celebrat a Barcelona que ha comptat amb la presència de Pedro Sánchez, president del Govern d’Espanya; Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; i Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.