S’inaugura “The Zone of Hope”, una exposició que permet viure en primera persona els efectes del canvi climàtic

Aigües de Barcelona ha inaugurat avui l’exposició “The Zone of Hope (TZOH)”, una experiència que, mitjançant la tecnologia de realitat virtual immersiva extrema (única a Europa), permet viure en primera persona els efectes del canvi climàtic. L’exposició, ubicada al Reial Cercle Artístic de Barcelona, està pensada perquè el visitant experimenti, de manera hiperrealista, com seria viure en un futur en el qual l’excés de CO2 a l’atmosfera ho ha canviat tot.

A la presentació de l’exposició, en un acte al mateix Reial Cercle Artístic de Barcelona, el president d’Aigües de Barcelona, Àngel Simon, ha posat en valor el compromís dels treballadors de la companyia i l’esforç dut a terme per treballar per tal de limitar l’escalfament global, així com sensibilitzar respecte d’aquesta qüestió: “’The Zone of Hope’ anticipa una realitat que podria tenir lloc d’aquí a molts anys. I aquesta voluntat d’anticipar-ha estat sempre el tarannà d’Aigües de Barcelona”.

El físic i meteoròleg Tomàs Molina, com a mestre de cerimònies, ha destacat la capacitat innovadora d’Aigües de Barcelona: “No és un valor incorporat de nou a la companyia, sinó que ho porta al seu ADN”. Durant l’acte, una representació d’alumnes de Batxillerat de l’Escola Virolai han explicat les seves preocupacions sobre el Canvi Climàtic i han dialogat amb Àngel Simon sobre com es treballa a l’empresa en la lluita contra l’escalfament global i com fer front a la sequera.

“The Zone of Hope” és un projecte innovador que té per objectiu conscienciar i sensibilitzar la ciutadania i impulsar-ne el compromís envers l’impacte del nostre estil de vida en el medi ambient. També vol transmetre un missatge d’esperança, ja que els experts afirmen que encara som a temps de reaccionar per frenar els efectes del canvi climàtic.

El canvi climàtic és un dels desafiaments més grans del món actual. Es calcula que la superfície mundial classificada com a àrida s’ha duplicat des dels anys setanta. Les projeccions indiquen que, entre altres fenòmens, els augments de temperatura i els fenòmens extrems, com per exemple les inundacions i les sequeres, afectarien tant la disponibilitat com la qualitat de l’aigua.

Aigües de Barcelona, com a empresa encarregada de la gestió del cicle integral de l’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona, centra els esforços a minimitzar el seu impacte en el canvi climàtic i reforçar la seva posició com a referent en la contribució al desenvolupament sostenible del seu entorn. Entre altres compromisos, ha adquirit el de mantenir la capital catalana entre les cinc ciutats europees amb menys consum domèstic d’aigua, augmentar en un 10% la producció d’energia renovable i continuar reduint les emissions de CO2 fruit de la seva activitat.

Amb aquest projecte innovador, la companyia vol sensibilitzar la ciutadania de l’impacte que té el nostre estil de vida en el medi ambient i, alhora, refermar el compromís amb el desenvolupament sostenible.

L’exposició “The Zone of Hope” es podrà visitar fins al 20 de gener de 2019. Les entrades es poden adquirir a través del web www.thezoneofhope.com. Els clients de les empreses pertanyents al Grup Agbar podran obtenir quatre entrades gratuïtes.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.