Fundació Grupo SIFU i Agbar renoven la seva aliança per a becar artistes amb discapacitat

Fundació Grupo SIFU, entitat sense ànim de lucre que té com objectiu la integració social i laboral de les persones amb discapacitat, i Agbar han renovat el seu conveni de col·laboració per a reforçar les ‘Beques SuperArte’ de la fundació, destinades al desenvolupament professional i formatiu de músics i ballarins amb diversitat funcional.

El programa ‘Beques SuperArte’ té com objectiu millorar l’empleabilitat de persones amb diversitat funcional a través de l’art i la cultura. Aquesta iniciativa de Fundació Grupo SIFU promou l’art inclusiu i impulsa la formació artística i el desenvolupament personal de les persones amb discapacitat per a fomentar noves oportunitats laborals a l’àmbit artístic. En aquest sentit, les beques promouen la professionalització o especialització d’estudiants de música i dansa amb diversitat funcional.

Les ‘Beques SuperArte’ ja van per la seva tercera edició. A l’última convocatòria (maig de 2022), es van convocar fins a 4 beques per a la categoria “Grau Superior”, destinades a la professionalització a l’àmbit artístic de la música o la dansa. També es va designar una Beca Excel·lència Piano, atorgada en col·laboració amb la Fundació Jesús Sierra, i fins a 5 beques per a la categoria “Grau Elemental i Professional”, dirigides a artistes que volen continuar els seus estudis o realitzar cursos d’especialització enfocats a la música o la dansa fora de l’àmbit professional.

La renovació de l’acord de col·laboració entre Fundació Grupo SIFU i Agbar permet reforçar la capacitat i l’abast d’aquestes beques artístiques inclusives, i destaca la voluntat i compromís de les dues entitats per a generar aliances i sinèrgies que impulsin la integració social i laboral de les persones amb discapacitat i tinguin un efecte transformador en la societat.

El president de Fundació Grupo SIFU, Cristian Rovira, ha celebrat la renovació d’aquest acord, iniciat l’any 2021, ja que el suport d’entitats i empreses com Agbar és “fonamental” per a que l’entitat sense ànim de lucre pugui “seguir oferint noves oportunitats de desenvolupament professional a joves artistes”.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.