L’IICA i Agbar Agriculture treballaran junts per a fomentar la gestió eficient i sostenible dels recursos hídrics al sector agrícola

Van firmar un acord de cooperació per quatre anys, amb l’objectiu principal d’optimitzar l’ús de l’aigua proporcionant una millora dels processos i buscant recursos alternatius a implementar a països d’Amèrica Llatina i el Carib.

L’Institut Interamericà de Cooperació per a l’Agricultura (IICA) i Agbar Agriculture, part del grup Agbar, van firmar un acord de cooperació tècnica amb el que buscaran desenvolupar iniciatives i projectes conjunts vinculats a la gestió intel·ligent i sostenible dels recursos hídrics al sector agrícola d’Amèrica Llatina i el Carib.

L’aliança tindrà una vigència inicial de quatre anys i el seu objectiu principal és optimitzar l’ús de l’aigua proporcionant una millora dels processos i buscant recursos alternatius a ser implementats als països de la regió seleccionats per les dues organitzacions.

Les àrees de cooperació que prioritzarà el conveni són les associades amb la gestió dels recursos naturals, canvi climàtic i bioeconomia; desenvolupament rural, productivitat i competitivitat; tecnologia de la informació i innovació social.

L’acord es va signar a un acte oficial virtual per part del Director General de l’IICA, Manuel Otero, i el President d’Agbar, Àngel Simon. A la firma de l’acord hi va participar també el CEO de B2 International Consulting, Alexandre Barbosa, que va treballar en l’enfortiment de les relacions IICA-Agbar i participarà a la formulació de projectes conjunts.

“El més important de l’acord és el dia de demà i com traduirem això en accions i projectes que al final han de significar una millora de la qualitat de vida de la gent del nostre continent i del món. Ens trobem amb problemes molt seriosos d’estrès hídric. És hora de passar dels diagnòstics a l’acció i traduir-ho a projectes estratègics; sempre pensant en una agricultura amb rostre humà i que ha de ser vista com part de la solució.”, va dir el titular de l’organisme hemisfèric especialitzat en desenvolupament agrícola i rural.

“Davant els reptes actuals, entre d’altres el canvi climàtic i l’escassetat de recursos hídrics que afecten en gran part l’activitat agrícola, des d’Agbar apostem per les aliances i la innovació tecnològica per a optimitzar l’ús de l’aigua i la gestió dels recursos naturals. Creiem en un model d’agricultura de futur, que passa per la sostenibilitat ambiental i socioeconòmica, dos conceptes fonamentals i interrelacionats entre sí”, va afegir per part seva Àngel Simon, President d’Agbar.

Ambdues entitats, com a part de l’aliança, intercanviaran experiències i coneixements, brindaran assessoria directa, intermediació tècnico-científica, entre d’altres, en la elaboració i execució de projectes relacionats amb l’objectiu principal de la sinèrgia.

 

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.