El Museu Agbar de les Aigües acull l’acte de presentació de l’Observatori de l’Enginyeria

El Museu Agbar de les Aigües ha acollit la presentació de l’Observatori de l’Enginyeria, una iniciativa impulsada pels Enginyers Industrials de Catalunya i coliderada pel conjunt de col·legis i associacions d’enginyers de Catalunya, que compta a més amb la participació de les associacions empresarials, les universitats i altres entitats del sector.

En aquest context, Àngel Simon, president executiu d’Agbar, ha donat la benvinguda a l’acte i ha parlat de l’enginyeria com a motor de progrés i de la necessitat de continuar incorporant els vectors de la sostenibilitat i socials en l’acció de l’enginyeria. Cal recordar que Àngel Simon ha rebut recentment la Medalla d’Honor del Colegio de Ingenieros, Caminos, Canales y Puertos pels mèrits laborals i els serveis destacats a la professió.

A continuació Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha sigut l’encarregat d’inaugurar l’Observatori, que ha presentat Josep Oriol Sala, president de la Caixa d’Enginyers, i que ha tancat Jordi Renom, president de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.

L’Observatori de l’Enginyeria és un estudi de la situació del sector a Catalunya sense precedents, el qual ha permès dibuixar el perfil dels enginyers que treballen a Catalunya i quines seran les necessitats futures per poder dissenyar polítiques de desenvolupament d’acord amb aquestes previsions. L’estudi conclou que Catalunya necessitarà incorporar 29.000 enginyers en els propers 10 anys per mantenir i millorar la posició competitiva

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.