Junta General de

Grups d’Interès

Des d’Agbar reafirmem la nostra posició com una companyia transparent i compromesa amb la societat en una trobada participativa

El 9 de juny vam celebrar la Junta General de Grups d’Interès 2021, una trobada participativa innovadora en què vam retre comptes amb els nostres diferents grups d’interès i vam consolidar l’escolta activa per compartir les fites principals de la nostra activitat i, conjuntament, seguir construint el present i adoptar compromisos de futur.

Informe de la Junta General de Grups d’Interès 2021

Tres eixos fonamentals

Solidaritat

Ocupació

Reconstrucció verda i inclusiva

La Junta General de Grups d’Interès es va basar en aquests tres eixos: Solidaritat, Ocupació i Reconstrucció verda i inclusiva; corresponents a la proposta de Pacte Social de la companyia, territori per territori, per analitzar la recuperació econòmica després de la COVID-19.

Compromís amb la solidaritat

La Junta General de Grups d’Interès va dedicar un primer bloc al compromís amb la solidaritat, amb diversos participants representants del tercer sector, com ara Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya; Felipe Campos, director de l’Associació Educativa Itaca i nou conseller delegat d’Aigües de Barcelona, o Alba Gómez, directora de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

Compromís amb l’ocupació

A la Junta també es va analitzar el compromís de la companyia amb l’ocupació de qualitat, amb la participació de Carlos Cruz, secretari d’UGT AB i president del Comitè Intercentres, i Manuel Cermerón, director general d’Agbar, així com del Dr. Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i assessor d’Agbar en matèria de mesures de prevenció davant la COVID-19.

Compromís amb la reconstrucció verda i inclusiva

Sobre com cal afrontar la reconstrucció, a la Junta es va posar en valor la importància de la innovació, amb Miguel Vicente, president de Tech Barcelona, i de la protecció de l’entorn, amb Mònica Usart, meteoròloga i divulgadora científica, entre altres participants que van compartir exemples d’actuació per incrementar la resiliència en els quals participa la companyia en diversos territoris.

UN PACTE SOCIAL, TERRITORI PER TERRITORI

En l’acte també van participar-hi diversos representants de municipis on estem promovent un Pacte Social, basat en els tres eixos: Solidaritat, Ocupació i Reconstrucció verda i inclusiva. Van compartir les seves experiències Eduard Pellicer, regidor de l’Ajuntament de Cambrils (Tarragona) i president de l’empresa mixta comarcal Comaigua, o Gabriel Cruz, alcalde de Huelva. Per la seva banda, María Gómez, alcaldessa d’Almoradí (Alacant), va compartir com treballem conjuntament al Baix Segura per mitigar l’impacte del canvi climàtic.

CONSTRUINT EL PRESENT

A continuació es pot veure un vídeo resum de les intervencions de la Junta General de Grups d’Interès d’Agbar 2021.