La Comissària europea de Cohesió i Reformes i autoritats espanyoles visiten el projecte per a la digitalització i optimització de l’eficiència energètica d’Aquatec, part del grup Agbar

L’acte ha comptat amb la presència de representants de les Secretaries d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, d’Hisenda i de Fons Europeus, a més de membres de Red.es

Aquatec, part del grup Agbar, ha rebut la visita de responsables de la Comissió Europea i Red.es, que han contribuït al finançament del projecte Eficiència i Sostenibilitat Energètica Digitalitzada. El projecte, desenvolupat pels equips situats a la Regió de Múrcia, ha permès la creació d’una eina adequada per a qualsevol client o territori.

Durant la seva visita, Elisa Ferreira, Comissària europea de Cohesió i Reformes, juntament amb María González Veracruz, Secretària d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals; Jesús Gascón Catalán, Secretari d’Estat d’Hisenda; Mercedes Caballero Fernández, Secretària General de Fons Europeus; Jose Ignacio Sánchez, Director adjunt d’Economia Digital; i Luis Palomo, Director d’Administració i Finances, han assistit a la presentació dels detalls del progrés del projecte per part de Guillermo Pascual, Director de Solucions i Tecnologies Ambientals, i el seu equip.

La solució Eficiència i Sostenibilitat Energètica Digitalitzada té com a principal objectiu la centralització, en una única plataforma, de tota la informació relacionada amb la gestió de facturació, monitorització i compra d’energia. A més, contempla l’anàlisi de previsions de consum, eficiència i autosuficiència energètica de les instal·lacions on s’apliqui. Amb això es pretén aconseguir, doncs, optimitzar les tasques relacionades amb la gestió energètica i la descarbonització, derivant així en processos més eficients i una reducció de costos energètics.

Aquesta fita s’emmarca en el context de ferma aposta del grup Agbar i del seu ecosistema d’empreses, com Aquatec, per impulsar serveis i solucions intel·ligents que optimitzin el progrés cap a un consum energètic i de recursos més sostenible, circular i eficient. També cobra especial rellevància el seu compromís amb la innovació com a palanca de canvi i evolució en la gestió dels recursos.

El projecte es realitza mitjançant l’aportació de fons FEDER. En aquest sentit, Red.es és l’entitat pública empresarial gestora de les ajudes de Transformació Digital, a través de la seva línia d’acció de Tecnologies habilitadores digitals en Intel·ligència Artificial C007/20-ED. Aquestes ajudes es destinen a l’execució de projectes experimentals basats en aquesta classe de tecnologies.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.