Àngel Simon: “L’Escola de l’Aigua ja és el referent formatiu dels professionals del sector”

El president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha assenyalat que “l’Escola de l’Aigua ja és el referent formatiu dels professionals del sector de l’aigua no tan sols a Espanya, sinó en molts països de parla hispana, i estic segur que en el futur continuarà obrint fronteres”. Aquestes declaracions s’emmarquen en l’acte anual de l’Escola de l’Aigua, que avui ha tingut lloc a l’auditori Àgora del Museu Agbar de les Aigües.

Àngel Simon també ha explicat que, en aquesta època actual de grans reptes humans i mediambientals, “l’aigua és un dels elements en què tots aquests reptes conflueixen. Per això és important disposar de professionals cada dia més qualificats en tots els perfils que intervenen en la gestió d’aquest recurs”, puntualitzant que “l’Escola de l’Aigua s’ha creat precisament per acompanyar la necessitat de continuar transformant-nos per afrontar aquests reptes, posant a disposició dels professionals i de la societat el coneixement i l’experiència tècnica que s’han adquirit al llarg dels 150 d’història de la companyia”.

En aquest sentit, el president executiu d’Agbar ha posat de manifest que “des de sempre en el nostre grup hem tingut la convicció que la formació és clau en el nostre desenvolupament, no solament en l’àmbit operatiu, sinó també en la nostra visió integral com a gestors. Hem evolucionat de la gestió d’infraestructures a la gestió de coneixement”.

Així mateix, en la seva intervenció s’ha referit als reptes de l’Escola de l’Aigua, entre els quals ha destacat “consolidar la xarxa d’universitats i institucions col·laboradores en més països cada vegada; ampliar el focus temàtic de l’Escola en camps com ara els residus, l’agricultura o la gestió de territoris intel·ligents; continuar incrementant i evidenciant el valor social dels diversos programes i línies d’activitat; continuar donant a conèixer l’Escola i posicionant-la com a l’instrument per a vehicular el coneixement del grup cap enfora, i continuar essent un referent en innovació educativa”, entre altres.

Durant l’acte, al qual han assistit prop de 300 persones, també s’ha projectat un documental que recull l’experiència dels primers alumnes del màster de Tecnologia i Gestió de l’Aigua Online, i també professors, tutors i autors de contingut que han permès fer de l’Escola de l’Aigua un agent present en més de 20 països, contribuint a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a escala global per mitjà de la capacitació dels millors professionals, la innovació metodològica i el millor coneixement expert.

D’altra banda, s’han presentat tres dels projectes que s’han portat a terme en l’edició del 2017, i també s’han lliurat els diplomes i els títols als alumnes dels programes que ja s’han acabat. En la jornada, a més, hi ha participat el director de l’Escola de l’Aigua, Eduard Pallejà, entre altres.