Àngel Simon: “Les empreses han de ser cada vegada més globals i formar part de la resposta als reptes de futur”

Àngel Simon, vicepresident executiu de SUEZ i president d’Agbar, ha participat en el 26 Fòrum Catalunya Central, que ha tingut lloc a Manresa. En l’esdeveniment, ha afirmat que “les empreses han de ser cada vegada més globals i formar part de la resposta als reptes de futur”.

Segons Àngel Simon, “la dimensió global de les nostres economies fa necessari integrar en les decisions empresarials el que passi en diferents punts del planeta”, i en aquest sentit, “és important comptar amb institucions i un marc de referència estable que facilitin el desenvolupament de l’activitat econòmica”.

En aquesta trobada, Àngel Simon ha repassat les principals tendències de la globalització de l’economia, així com les principals barreres per a la internacionalització de les empreses. També ha posat en valor les experiències d’Agbar en diferents països, com el cas de Xile, on la col•laboració publicoprivada ha estat fonamental per desenvolupar una moderna infraestructura d’abastament i tractament d’aigües que avui és referència a tot el continent.

Segons el president d’Agbar, la pauta per respondre als grans reptes de futur la marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per l’ONU, que estableixen que és imprescindible una estreta col•laboració entre administracions, empreses i societat civil per assegurar un desenvolupament sostenible. En concret, destaca l’objectiu número 6, “Aigua i sanejament”, ja que encara hi ha 2.000 milions de persones al món que no tenen accés a aigua potable.

Àngel Simon ha posat de manifest que, davant l’escenari del canvi climàtic, la gestió dels recursos hídrics serà una qüestió estratègica, ja que cada vegada hi haurà més escassetat d’aigua dolça alhora que incrementa la demanda per l’augment de població. En aquest sentit, ha plantejat la reutilització de l’aigua com la solució per garantir el subministrament.

Finalment, ha explicat que “l’agricultura serà clau en els propers anys”, per assegurar la disponibilitat d’aliments per a la creixent població. En l’increment de la producció, l’aigua hi té un paper fonamental i “caldrà modernitzar els sistemes de reg per reduir la petjada hídrica i al mateix temps incrementar la productivitat”.

Per concloure, Àngel Simon ha afirmat que “tots, cadascú des del nostre àmbit, hem de contribuir a un millor enteniment per respondre als reptes globals”.

En aquest acte, al qual han assistit un centenar de representants de la comarca del Bages i la Catalunya Central, també s’han lliurat diversos reconeixements a iniciatives empresarials locals. En acabar l’acte, s’ha fet un col•loqui entre el ponent i els assistents.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.