Àngel Simon destaca la importància de les aliances per a una transició verda i inclusiva en l’esdeveniment BForPlanet

En el marc del congrés BForPlanet, organitzat a Barcelona com a esdeveniment de referència per a la promoció de la sostenibilitat i els avenços en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), Àngel Simon, president d’Agbar, ha participat en una taula de debat sobre la importància de les aliances i la col·laboració publicoprivada.

“Per a l’acompliment de l’Agenda 2030, i tal com indica l’últim dels ODS, el número 17, són imprescindibles les aliances entre les empreses, les administracions i la societat civil per assolir els objectius. És una tasca de tothom”, ha afirmat Àngel Simon, president d’Agbar, que ha destacat el paper fonamental de les empreses per la capacitat que tenen de generar respostes davant de reptes globals com l’emergència climàtica, el creixement demogràfic o l’increment de les desigualtats.

En aquest context, Àngel Simon ha fet èmfasi en el canvi climàtic i en la necessitat de cooperar per desenvolupar solucions conjuntes: “És important implementar solucions transversals basades en la natura davant de reptes com l’increment de les inundacions i, paradoxalment, de l’escassetat dràstica de les masses d’aigua”, ha exposat.

D’altra banda, Àngel Simon ha compartit alguns exemples de solucions basades en la natura que Agbar ha impulsat en diversos territoris, com ara els aiguamolls artificials de depuració del Delta de l’Ebre, el parc inundable de La Marjal, a Alacant, o la regeneració d’espais naturals al riu Mapocho, a Santiago de Xile.

Pel que fa a la disponibilitat d’aigua per a les generacions futures, Àngel Simon ha assegurat que “els diferents escenaris passen, necessàriament, per apostar per la regeneració d’aigua”, i que “la reutilització serà la principal garantia per mantenir l’excel·lència en la gestió de l’aigua, tant en el cicle urbà com en l’agricultura i en la indústria”.

En darrer lloc, Àngel Simon ha destacat la urgència de promoure la transició d’un canvi de model lineal a circular, per reduir el consum dels recursos naturals i de les matèries primeres, i ha assegurat que tot això només serà possible amb la col·laboració publicoprivada, com a motor de la reconstrucció després de la pandèmia de la COVID-19.

En aquesta taula rodona també han participat Reyes Maroto, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme; Rodolfo Lacy, director de Medi Ambient de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE); Luis Felipe López Calva, director regional per a l’Amèrica Llatina i el Carib del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), i l’ha moderat la meteoròloga Mercedes Martín.

BForPlanet és una trobada que neix amb l’objectiu de promoure diversos espais de diàleg, cocreació i exposició de solucions i respostes als reptes que les Nacions Unides han plantejat en l’Agenda 2030. La primera edició va tenir lloc el 2020 i s’hi va exposar la necessitat d’accelerar la transició cap a una societat més sostenible, en un format íntegrament en línia. Aquest any 2021, BForPlanet es fa en format híbrid i d’acord amb les mesures sanitàries actuals.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.