Agbar reafirma el seu compromís amb Creu Roja per a seguir impulsant la transformació social

Avui, a una trobada a la seu d’Agbar a Barcelona, Agbar i Creu Roja han reafirmat la col·laboració entre les dues entitats per a seguir impulsant la transformació social a tot el país. Durant aquesta trobada, s’ha reflexionat sobre les accions que s’han desenvolupat conjuntament i s’han definit les prioritats per aquest any 2024.

Per part de Creu Roja hi han assistit Ángeles Cacereño, nova coordinadora general de Creu Roja Espanyola; Maika Sánchez, directora d’Ocupació de Creu Roja Espanyola; Josep Quitet, president de Creu Roja Catalunya; i Anna Sabaté, Coordinadora de Creu Roja Catalunya. Per part d’Agbar, hi han estat presents Felipe Campos, director d’Acció Social; Carmen Piñán, subdirectora d’Acció Social; i Nerea Plaza, responsable d’Acció Social.

D’entre les accions realitzades dins el marc de la col·laboració entre Creu Roja i Agbar els últims mesos destaca especialment el projecte OLA, que busca empoderar persones en situació de vulnerabilitat que reben alguna bonificació a la factura de l’aigua, combinant la cobertura estable de les seves necessitats bàsiques amb un programa específic de millora de la seva ocupabilitat i desenvolupament de competències. Aquest projecte, que es va iniciar a l’àmbit de l’àrea metropolitana de Barcelona, s’ha estès a altres municipis, com Salou, Constantí o Vila Seca, a Catalunya, i a altres ciutats d’Espanya, com Lleó o Alacant, i s’estudia el seu desplegament a altres municipis els propers mesos.

Així mateix, s’han posat en marxa altres iniciatives com són accions de voluntariat corporatiu, campanyes de resposta a emergències o la gestió conjunta de fons i tarifes socials en relació al servei d’aigua per tal d’arribar a aquelles persones que es troben en una situació de més vulnerabilitat, entre altres iniciatives destacades. 

Aquesta col·laboració amb Creu Roja s’emmarca dins l’estratègia d’acció social d’Agbar que, como agent de transformació social, busca generar oportunitats per a les persones dins l’àmbit local a través d’alliances d’impacte amb eixos prioritaris  d’activitat: el desenvolupament de les oportunitats educatives, la millora de l’ocupabilitat de les persones i la creació de comunitats sostenibles.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.