Agbar promou el talent i la innovació i impulsa la transformació digital al Mobile World Congress

Durant el Mobile World Congress (MWC), esdeveniment de referència del sector tecnològic que ha tingut lloc aquesta setmana a Barcelona, Agbar ha participat amb Barcelona Digital Talent i 4 Years From Now (4YFN), en diversos formats sobre innovació, transformació digital i talent.

Del 28 de febrer al 3 de març s’ha celebrat a Barcelona el Mobile World Congress (MWC), considerat l’esdeveniment més important del món al sector. És una iniciativa que impulsa el desenvolupament digital de la societat i Agbar hi ha tingut presència tots els dies mitjançant diverses activitats.

A través del marc de col·laboració amb Barcelona Digital Talent, Agbar ha participat a diverses activitats: el Hackathon i el Speed Dating, per a fomentar la incorporació de nou talent a l’ecosistema digital de Barcelona. Els dos primers dies es va celebrar el Hakathon, amb una temàtica sobre “Front End, Back End & Data Science” i amb l’objectiu de buscar el millor talent digital mitjançant proves online i un repte presencial. Des de Cetaqua, empresa del grup Agbar, hi van participar com a mentors Luis Tuzón Márquez i Marina Arnaldos. Al Speed Dating hi van estar presents Neus Canal i Lidia Fernández de l’equip de Talent d’Agbar, i van tenir l’oportunitat d’entrevistar perfils junior especialitzats en data (Data Scientist, Data Analytics i Big Data Analyst).

A més, a l’estand de Barcelona Digital Talent (BDT), s’hi va realitzar la presentació de l’informe BDT sobre “Analysis of Low-Code”, en una taula rodona on hi va participar Agbar amb Caixabank i Wolters Kluwer. Hi va assistir Ion Arbelaiz, responsable de l’Automatització Intel·ligent d’Agbar. Aquesta presentació es va centrar en el nou paradigma de desenvolupament de software, on es va exposar que “el low-code permet desenvolupar software minimitzant la codificació manual facilitant el seu us per part de perfils sense experiència en TIC”, i en els projectes que Agbar està desplegant en aquest camp, especialment per a l’automatització de tasques administratives i el desenvolupament de noves aplicacions.

Intervención de Ion Arbelaiz, responsable del Automatización Inteligente de Agbar

D’altra banda, Agbar també va participar a 4 Years From Now (4YFN) −la fira de negocis de MWC per a la comunitat de startups− en diverses activitats, destacant la presentació “Ecosistema d’innovació oberta d’Agbar. L’experiència de les startups.”, amb Ramón López, responsable d’Innovació Oberta d’Agbar, amb les startups Kamleon, Cooling Photonics i Wave Bumper que han estat impulsades per Agbar.

Intervención de Ramón López, responsable de Innovación Abierta de Agbar

Per la seva part, Guillermo Mas, director d’Innovació d’Agbar, va participar a diverses taules de debat sobre els principals punts d’interès del MWC, des de tendències del sector i noves tecnologies, fins projectes innovadors destacats.

Un any més al MWC, Agbar ha estat escollida com una de les corporacions convidades a exposar els seus reptes en la recerca de solucions digitals per a una gestió mediambientalment sostenible, en el programa “MWC Open Innovation Challenge 2022” impulsat per ACCIÓ – Agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya. En aquest espai de trobada, s’hi han realitzat 15 reunions de les 50 sol·licitades per startups internacionals. Les tecnologies presentades a Agbar seran avaluades amb la intenció de realitzar proves pilot que permetran valorar potencials col·laboracions.

Per últim, en un esdeveniment paral·lel al MWC sobre data cloud organitzat per Snowflake, David Clavera, Cloud Architect a Agbar, ha compartit l’èxit de la implantació de la plataforma de IoT Snowflake, que permet alçapremar els serveis de la companyia en una plataforma big data puntera i única al mercat, que facilita la presa de decisions sobre gestió de dades i que té una aplicació directa sobre serveis de la companyia com la telelectura.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.