Agbar i la Gasol Foundation promouen hàbits saludables d’escoles en entorns vulnerables

Aigües de Barcelona, part del grup Agbar, i la Gasol Foundation han signat l’aliança per desplegar el projecte SISME, amb el qual promouran els hàbits saludables entre infants d’escoles en entorns d’alta complexitat, fent especial èmfasi en els beneficis de la hidratació i la importància del consum d’aigua de l’aixeta per promoure la salut en la infància.

El projecte SISME preveu treballar la importància d’integrar els hàbits saludables en escoles situades en entorns vulnerables involucrant tota la comunitat educativa, mitjançant la implementació d’accions de promoció de la salut a través de l’assignatura d’Educació Física i els patis, comptant amb la implicació de les famílies. Per això es vol dotar els equips docents de materials i eines per conscienciar els infants i les famílies dels beneficis dels hàbits saludables i, específicament en el marc d’aquesta col·laboració, desenvolupar un mòdul específic per fomentar el consum regular d’aigua de l’aixeta per hidratar-se. Està previst que aquest projecte es desplegui a vint escoles del territori metropolità, a més de Mollet del Vallès.

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha destacat a l’acte de signatura “la voluntat d’Aigües de Barcelona per reforçar el diàleg continu i el treball en comú amb entitats com la Gasol Foundation per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones que més ho necessiten, en aquest cas, d’infants d’escoles d’entorns vulnerables”. El conseller delegat de la companyia ha remarcat que “les aliances amb entitats com la Gasol Foundation demostren el nostre compromís amb el territori i amb els nostres grups de relació per avançar cap a una societat millor”.

Una entitat pionera en la prevenció de l’obesitat infantil

La Gasol Foundation és una entitat sense ànim de lucre, que té com a finalitat la reducció de les xifres d’obesitat infantil mitjançant iniciatives que fomentin l’esport i l’activitat física, una alimentació saludable, la qualitat i les hores de son i el benestar emocional dels infants, adolescents i les seves famílies, especialment aquelles en situació de vulnerabilitat socioeconòmica.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.