Agbar reafirma la seva aposta per la col·laboració público-privada per a la generació de valor en el congrés LEAN ORP 2021

Agbar ha participat en una nova edició del congrés Lean ORP, celebrat els dies 16 i 17 de setembre a Santiago de Compostela, sota el lema “5Z: Una visió holística de cultura preventiva”. En aquest context, Narciso Berberana, Chief Strategist Officer d’Agbar, ha transmès les principals innovacions i èxits que han fet de la companyia un referent de col·laboració público-privada per a la transformació urbana en el marc de la lluita contra el canvi climàtic, la transició ecològica i justa o la preservació dels recursos naturals.

Narciso Berberana, durant la seva presentació titulada “Temps de COgeneració de valor”, ha destacat la importància de realitzar una transició ecològica, digital i justa, “que no deixi ningú enrere”. Per aquest motiu ha assenyalat la importància dels principis de cogeneració, cogovernança, col·laboració i cooperació, que permeten la producció simultània de valor mesurable per a tots els grups d’interès d’una companyia.

Narciso Berberana ha recordat que l’objectiu número 17 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per l’ONU és precisament el d’establir aliances. Així, ha posat com exemple el treball d’Agbar amb l’Ajuntament de Sabadell per anar més enllà dels serveis del cicle de l’aigua i impulsar una tarifa social, la regeneració del medi ambient i l’eficiència digital. També ha citat l’exemple de City Sentinel, un innovador instrument al servei de la salut pública desenvolupat per Agbar que permet anticipar entre 7 i 15 dies els brots de COVID gràcies a l’anàlisi de les aigües residuals i en el que treballem coordinada i conjuntament amb els responsables de salut de les diferents administracions.

A Lean ORP, diverses empreses i experts comparteixen la situació actual i els futurs reptes a l’àmbit de la seguretat i la salut al treball. En l’edició d’aquest any hi han participat ponents de més de 45 nacionalitats.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.