Agbar participa en el Diàleg sobre el Futur de l’Aigua que se celebra a Alacant en el marc del projecte Espanya 2050

Alacant acull, aquest dilluns 22 i dimarts 23 de novembre, el fòrum “El Futur de l’Aigua”, impulsat pel Govern Espanyol, en el qual participen diferents persones del grup Agbar. En aquest fòrum es debaten diverses qüestions per a abordar la disponibilitat d’aigua dolça en les pròximes dècades, amenaçada per causa del canvi climàtic, tenint en compte que Espanya serà un dels països d’Europa més afectats.

En la taula titulada “Pot la indústria ser un referent en la circularitat de l’aigua? Casos d’èxit a Espanya i Europa” Asunción Martínez, Alta Comissionada de l’Agenda 2030 Social d’Agbar, ha destacat el repte d’aconseguir una simbiosi perfecta entre indústria i el món urbà per a fer realitat l’economia circular i així respondre també a l’increment de la demanda d’aigua. En aquest context, ha assenyalat el compromís de la plataforma EsAgua pel seu compromís en l’estudi de la petjada hídrica i per a aconseguir optimitzar-la en els processos industrials. Finalment, Asunción Martínez ha destacat també la importància de comptar amb regulació tant a nivell europeu com local per a garantir el compliment dels processos d’economia circular.

En aquesta taula han participat també Gal Gutiérrez-Monzonís, Director General d’Indústria i de la Petita i mitjana empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i Antonio Urdiales, Director de Sostenibilitat del Grup Cosentino, juntament amb la moderadora Águeda García de Durango, Redactora Cap en iAgua.

En una segona taula rodona, amb títol: “Què han de fer les ciutats per a aconseguir amb èxit la transició hídrica?”, ha participat Guillermo Pascual, Director d’Operacions i Transformació Digital d’Agbar, que ha destacat la importància de la digitalització del servei de l’aigua, de la mà de la telelectura, que permet anticipar possibles anomalies i també conscienciar en la reducció de la petjada hídrica. A més, Guillermo Pascual ha posat focus també en Dinapsis, la xarxa de hubs per a la transformació digital d’Agbar, que permet millorar la gestió de l’aigua i la salut ambiental, contribuir a la descarbonització, avançar en la transició ecològica i crear un espai col·laboratiu amb l’ecosistema local de cada centre.

En aquesta taula ha participat també Javier Díez, Director General d’Aigües d’Alacant, empresa participada pel grup Agbar, que ha destacat com la col·laboració públic-privada està sent clau per a convertir Alacant en una ciutat resilient, sostenible i intel·ligent. En la taula rodona han participat així mateix Emilio Bascuñana, Alcalde d’Oriola; Amparo Marco, Alcaldessa de Castelló; i com moderadora María Càceres, Periodista en Radi Alacant Cadena SER.

 

El Diàleg sobre el Futur de l’Aigua ha comptat en la seva primera jornada amb la participació de Teresa Ribera, Vicepresidenta Tercera del Govern d’Espanya i Ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana; Luis Barcala, alcalde d’Alacant; i Patrick Child, Director General Adjunt de la Direcció General de Medi ambient de la Comissió Europea entre altres representants destacats de l’administració i també del sector empresarial.

 

Els Diàlegs sobre el Futur, emmarcats en el projecte Espanya 2050, són una iniciativa del Govern d’Espanya, la Comissió Europea, el Parlament europeu i altres 70 institucions públiques (ajuntaments, fundacions, governs autonòmics i universitats) que vol contribuir a aquesta mirada prospectiva, impulsant converses plurals i informades sobre les oportunitats i els desafiaments als quals s’enfrontaran Espanya i la UE en el món post-covid.

 

La taula – Pot la indústria ser un referent en la circularitat de l’aigua? Casos d’èxit a Espanya i Europa- pot tornar a veure’s en aquest enllaç– YouTube El Futuro del Agua (1/3)  (2.32:40)

La taula -Què han de fer les ciutats per a aconseguir amb èxit la transició hídrica?- pot tornar a veure’s en aquest enllaç – YouTube El Futuro del Agua (2/3) – YouTube (0.10)

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.