Àngel Simon: “La col·laboració publico-privada s’ha consolidat com un model d’èxit en els sectors que requereixen grans infraestructures”

El president d’Agbar, Àngel Simon, ha participat en l’acte “La gran transformació dels serveis públics: 40 anys que van canviar Espanya (1978-2018)”, que ha tingut lloc al Congrés dels Diputats, en el marc del 40 aniversari de la Constitució espanyola.

En l’esdeveniment, Àngel Simon ha destacat el progrés, tant en l’entorn social com en l’econòmic empresarial, aconseguit en aquests últims 40 anys. “La Constitució espanyola ens ha aportat un marc normatiu estable en el qual ens hem pogut desenvolupar com a societat, en tots els àmbits”, ha afirmat Àngel Simon.

En aquest desenvolupament com a societat, especialment en l’àmbit dels serveis públics, ha tingut un paper clau la col·laboració entre l’administració pública i l’empresa privada. Segons Àngel Simon, “La col·laboració publico-privada s’ha consolidat com un model d’èxit en gairebé tots els sectors que requereixen grans infraestructures per contribuir al progrés econòmic i social del país”.

Durant la seva intervenció, el president d’Agbar ha assenyalat la necessitat de comptar amb un regulador únic, “amb l’objectiu d’aportar uns criteris fixos a l’hora de definir la qualitat del servei per a tot el territori i definir les inversions estratègiques”, per al òptim funcionament de la col·laboració publico-privada.

La pròpia organització de Nacions Unides reconeix la necessitat d’aquesta col·laboració publico-privada, i així es recull en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). “L’últim objectiu, el número 17, denominat ‘Aliances per als objectius’, apel·la a que tots tenim una responsabilitat: administracions, empreses i societat civil, cadascú des del seu àmbit”, ha exposat Àngel Simon.

Aquesta cooperació serà encara més necessària per donar resposta davant de qüestions essencials per a la sostenibilitat del planeta, com el canvi climàtic o l’increment de la població. Segons Àngel Simon, “com que la demanda d’aigua i sanejament de les grans urbs és cada vegada més gran, s’han de dissenyar noves infraestructures amb una alta resiliència per respondre al creixent estrès hídric”.

L’acte ha estat inaugurat per la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor i els organitzadors de la jornada: el president de la AESP (Associació per a l’Excel·lència dels Serveis Públics), Ramon Tamames; i el director general de la AESP, Ramiro Aurín. La cloenda ha estat a càrrec del president del Senat, Pío García Escudero-Márquez. Els ponents han coincidit en la importància de desenvolupar uns serveis públics eficaços i eficients, amb la col·laboració de l’empresa privada, per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.