Àngel Simon participa al fòrum econòmic ‘Wake Up Spain’ posant en valor les solucions cap a la transformació ecològica

Amb motiu de la segona edició deI Fòrum Econòmic ‘Wake Up Spain’, organitzat per El Español, Invertia i D+I (Disruptores e Innovadores) sota el lema “Aprenentatge, creixement i sostenibilitat a l’Europa solidària”, Àngel Simon, president d’Agbar i senior vicepresident de Veolia per a Iberia i LatAm, ha participat avui, dimarts 5 d’abril, a una intervenció centrada en: “El factor diferencial en la gestió dels recursos naturals”.

Àngel Simon, president d’Agbar i senior vicepresident de Veolia per a Iberia i LatAm, ha iniciat la seva intervenció amb unes paraules sobre el context actual al que ens enfrontem —un entorn complex i en constant evolució, marcat, entre d’altres, pel canvi climàtic, la recuperació post-COVID 19 i les incerteses a l’àmbit geopolític—, destacant el paper imprescindible de les empreses a la materialització de solucions i projectes concrets i duradors, amb impacte positiu per a tota la societat. “Dins aquesta realitat, les empreses formem part destacada del teixit social, productiu i institucional per a transformar i remuntar la situació actual”, ha comentat. “He de seguir anticipant-nos per a donar resposta a aquests reptes globals, sempre des del coneixement, el rigor científic, la col·laboració público-privada i el treball conjunt”, ha afegit.

En referència al sector de l’aigua, el president d’Agbar ha destacat la necessitat de seguir avançant en la governança, que “implica definir clarament les responsabilitats a tots els nivells: local, regional, nacional, i fins i tot global, per a estructurar models de gestió més eficients i invertir més en infraestructures i tecnologia”.

D’altra banda, més enllà del servei de subministrament i gestió de l’aigua, Àngel Simon ha reafirmat el compromís d’Agbar amb les persones, en particular les que es troben en situació de vulnerabilitat. Un exemple és el Pacte Social impulsat per la companyia que, actualment en marxa a prop d’una cinquantena de municipis a tot el territori espanyol, contribueix a una recuperació econòmica sostenible i inclusiva, d’acord amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, mitjançant tres línies d’actuació: la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la recuperació verda.

Segons s’ha comentat a la sessió, el principal repte que aborda el sector de l’aigua és el canvi climàtic, amb episodis meteorològics cada cop més freqüents i extrems (pluges torrencials, inundacions, episodis de sequera, etc.) que afecten directament a la preservació dels ecosistemes naturals i la biodiversitat i impacten la qualitat de vida de la ciutadania. A Espanya, un dels països de la Unió Europea més afectats per la crisi climàtica, l’escassetat de l’aigua és actualment un problema de primer ordre a gran part del territori. “Davant d’aquesta situació, sumada al context actual de creixent demanda de recursos hídrics, els diversos escenaris passen pel desenvolupament de solucions de mitigació i adaptació al canvi climàtic que ens permetran ser més resilients i garantir la disponibilitat i qualitat de l’aigua”, ha indicat Àngel Simon. Entre d’altres, ha destacat els models de descarbonització i d’economia circular —com la reutilització de l’aigua—, així com les infraestructures verdes.

Por últim, Àngel Simon ha destacat la necessitat, per a assegurar la continuïtat dels recursos naturals per a les generacions futures, d’accelerar la transformació ecològica i la innovació en els serveis essencials d’aigua, energia i residus. “Amb la integració de les nostres activitats a Veolia, unim fortaleses, coneixement i competències, avancem amb més rapidesa aquesta transformació, impulsant l’ús de la tecnologia i la digitalització per al desenvolupament de noves solucions integrades i innovadores, en benefici de les persones i del planeta”, ha afirmat.

Aquesta sessió a la que ha participat Àngel Simon ha estat presentada per Laura Ojea, periodista de El Español. Durant quatre dies, a través de ponències, debats, diàlegs i taules rodones, el fòrum ‘Wake Up Spain’ posa el focus sobre l’anàlisi dels diversos PERTE i de les principals reformes adoptades després de l’arribada dels fons europeus ‘Next Generation’, dins el context del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol. L’esdeveniment, retransmès en directe des de El Español , compta amb la participació de membres del Govern, agents socials, presidents autonòmics, alcaldes, grans empresaris i líders nacionals i internacionals.

 

Per veure la intervenció de Àngel Simon (a partir de 3:20:30):

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.