Aigües de Barcelona, reconeguda com a Empresa de l’Any 2023 per la seva contribució a un futur més sostenible

Aigües de Barcelona ha rebut la distinció d’Empresa de l’Any 2023, que atorga El Periódico de Catalunya, un reconeixement per la seva contribució a ciutats més circulars, justes i resilients gràcies a les aliances publicoprivades.

El premi reconeix el treball d’Aigües de Barcelona per fer possible una doble transformació, mitjançant les aliances publicoprivades. D’una banda, la transformació ecològica cap a un futur més sostenible, amb un full de ruta orientat a impulsar models circulars, com ara l’aigua regenerada, per fer front a la sequera i l’emergència climàtica; de l’altra, una de social per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones. L’aposta és clara: un model de ciutat que posi les persones al centre mitjançant accions que, sempre des de la col·laboració i el treball conjunt amb els ajuntaments i les entitats socials, generin oportunitats entre la ciutadania, amb especial sensibilitat cap a les persones en situació de vulnerabilitat.

Amb aquest compromís, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i el propòsit de la companyia, Aigües de Barcelona va regenerar 57,9 hm3 d’aigua residual depurada durant l’any 2023, un recurs que ja suposa el 25% de l’aigua que es consumeix a l’àrea metropolitana. A més, la companyia, des del 2021, ha contribuït a millorar l’ocupabilitat i la qualitat de vida de més de 5.000 persones en situació de vulnerabilitat, en col·laboració amb 38 entitats socials del territori, 11 ajuntaments i la Diputació de Barcelona.

Ciril Rozman, vicepresident d’Aigües de Barcelona, ha agraït en nom de la companyia la concessió d’aquest premi, que reconeix “l’esforç i el treball de les més de 1.100 persones que formen part de la companyia per garantir la màxima qualitat del servei a més de 3 milions de persones de l’àrea metropolitana de Barcelona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any”. En aquest sentit, Ciril Rozman ha reconegut que aquesta distinció “és un estímul per continuar treballant com ho fem sempre: amb passió, talent, dedicació i vocació de servei per garantir a la ciutadania una gestió sostenible i responsable de l’aigua”.

Els premis són un referent del panorama socioeconòmic de Catalunya des de fa més de quatre dècades, a través dels quals El Periódico posa en valor l’esforç del teixit industrial català i la seva aportació a la construcció d’una societat més equitativa i de progrés.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.