Agbar participa a les jornades sobre canvi climàtic de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo amb la Fundació Chile-España

El passat 27 i 28 de maig la Universitat Internacional Menéndez Pelayo amb la Fundació Chile-España van realitzar les jornades divulgatives sobre “L’aportació científica de l’expedició de Magallanes-Elcano: El canvi climàtic 500 anys després” (‘La aportación científica de la expedición de Magallanes-Elcano: El cambio climático 500 años después’), en les que va participar Narciso Berberana, Global Strategist Officer d’Agbar.

Les jornades van marcar un paral·lelisme entre l’expedició marítima de Magallanes-Elcano al segle XVI i els reptes actuals del planeta. La gesta de Magallanes-Elcano va tenir un enorme impacte sobre la cartografia, el coneixement del planeta i va contribuir significativament a la revolució científica. El viatge va suposar l’inici de la carrera cap a la globalització, amb tots els riscos i oportunitats que això presenta avui. 500 anys després, el món s’exposa a nous reptes i desafiaments que la humanitat ha d’enfrontar. Sent el canvi climàtic un dels que més preocupa i que he de combatre a nivell global.

Sota aquest paradigma i l’atenta mirada de la direcció de las jornades per part de Manuel Toharia, periodista i divulgador científic, es van realitzar diverses taules rodones de reflexió al voltant de la ciència i els reptes del planeta. Concretament, Narciso Berberana, Global Strategist Officer d’Agbar, va participar a la taula rodona d‘”Innovació i tecnologia per a la sostenibilitat del planeta” amb representants d’Acciona, Ecoembes i la Universitat de Magallanes.

Narciso Berberana va destacar la importància de la nova taxonomia europea de finances sostenibles com a una nova classificació de les activitats econòmiques que contribueixen als objectius ambientals de la Unió Europea: “Els mercats financers què semblaven tant allunyats d’aquest entorn, estan ara mirant als qui aportem les solucions: és temps d’actuar”. En el cas d’Agbar el 92,5% dels seus ingressos són d’activitats econòmiques què contribueixen directament a la mitigació del canvi climàtic segons la taxonomia de la Unió Europea. En especial, Narciso Berberana va destacar les propostes d’Agbar orientades a la implementació de nous models responsables amb el clima, a través del desenvolupament de soluciones basades en la pròpia naturalesa.

Així mateix, va afirmar la necessitat de continuar establint aliances amb tots els actors dels ecosistemes del coneixement i la innovació, en especial amb les universitats, amb objectius clars, comuns i a llarg plaç.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.