Agbar dóna suport a l’impuls del talent jove a l’àmbit de la investigació científica amb la Fundació Princesa de Girona

Avui s’ha tancat la Gira 2021 de la Fundació Princesa de Girona amb un acte en el qual ha participat Àngel Simon, president d’Agbar. Reiterant el compromís de la Fundació i dels seus partners −entre ells, Agbar− amb els joves, a l’esdeveniment, celebrat a Alacant, s’ha entregat el Premi d’Investigació Científica 2021 i s’ha destacat el paper de la ciència i la necessitat d’invertir en ella, especialment en el context actual de lluita contra la pandèmia COVID-19, així com la importància de l’impuls del talent a la transformació de la societat.

Àngel Simon, president d’Agbar, ha conversat sobre la situació de la investigació científica després de la pandèmia amb tres guardonats d’anys anteriors a la categoria Investigació Científica per la Fundació Princesa de Girona. Durant la seva intervenció, Àngel Simon ha destacat el paper fonamental de la ciència i de la investigació, així com de les tecnologies aplicades, per tal d’encarar els reptes actuals i futurs i oferir respostes concretes, sempre des del rigor, el coneixement i el consens. “El futur del nostre país passa per l’impuls de la ciència, de la innovació, i, sobretot, de la col·laboració, per tal d’aconseguir solucions conjuntes construïdes des de les aliances entre el sector públic i privat” ha explicat.

Els participants d’aquest debat han estat la doctora Guadalupe Sabio, llicenciada en Veterinària per la Universitat d’Extremadura, i que actualment es dedica a la investigació mèdica; el matemàtic i físic Alberto Enciso, director del Grup d’Equacions Diferencials i Aplicacions a l’Institut de Ciències Matemàtiques i professor d’Investigació del CSIC; i Samuel Sánchez, doctor en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment investigador en nanobiotecnologia, ICREA Research Professor en aquesta mateixa universitat. Els participants han coincidit en la importància de contribuir, cadascun des del seu àmbit, a generar solucions conjuntes als reptes que encarem com a societat.

A l’acte, que ha comptat amb la presència del Rei d’Espanya Felip VI, s’ha anunciat el guanyador del Premi Investigació Científica 2021: César de La Fuente Núñez, professor catedràtic a la Universitat de Pensilvania, que està investigant per a desenvolupar nous antibiòtics mitjançant ordinadors.

Durant el mateix acte també s’ha anunciat el guanyador del Repte emprenedor (projecte ‘Más Ciencia’) en el qual hi han participat més de 250 alumnes de centres educatius de la Comunitat Valenciana que, durant quatre setmanes, han plantejat solucions creatives per a fomentar les vocacions científiques dels joves.

Agbar és una de les empreses que col·labora de fa ja anys amb la Fundació Princesa de Girona amb l’objectiu d’ajudar als joves a preparar-se per a encarar els reptes del futur i trobar el seu lloc al mercat laboral.

Es pot veure el diàleg complet en el següent enllaç.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.