El Fons de solidaritat d’Aigües de Barcelona, reconegut pels “Excel·lents de l’Any” entre els serveis públics

El Fons de Solidaritat, impulsat el 2012 de manera pionera per Aigües de Barcelona per garantir el subministrament d’aigua a les persones en risc d’exclusió social, ha estat un dels cinc projectes reconeguts com “Excel·lents de l’Any” per l’Associació per l’Excel·lència dels Serveis Públics (AESP). El president executiu d’Agbar, Àngel Simon, ha destacat durant l’acte d’entrega dels premis que “des del 2012, més de 19.000 famílies s’han beneficiat de les bonificacions per pagar el subministrament de l’aigua. Això ha suposat, entre altres coses, destinar més de 8 milions al Fons de solidaritat per garantir el dret a l’aigua”.

Així mateix, el president executiu d’Agbar ha reiterat que “mai hem tallat l’aigua a ningú que no la pugui pagar” i ha destacat que “la identificació de les famílies la fem en col·laboració amb els serveis socials dels municipis en els quals estem presents i col·laborant amb entitats del tercer sector com Càritas, Creu Roja, Fundació Hàbitat 3, Fundació Mambré, Fundació Esperança y Fundació ABD”.

A més, Àngel Simon ha posat de manifest que garantir el dret a l’aigua és i ha estat possible gràcies a la implicació i la feina d’“un grup humà de professionals la tasca dels quals es desenvolupa cada dia sota els criteris d’excel·lència i bon ofici per fer front a la complexitat intrínseca de la seva gestió. Un gran equip de persones que ha format part de la història d’Aigües de Barcelona. Durant 150 anys, sis generacions de treballadors que han dedicat la seva tasca professional al compromís amb l’aigua i la ciutat”.

És la primera vegada que AESP concedeix aquests premis, que pretenen reconèixer les iniciatives, projectes o processos que suposen un pas endavant cap a l’excel·lència en la gestió dels serveis públics. Per Ramón Tamames, catedràtic d’Economia i president de l’Associació, “aquests premis neixen amb l’objectiu d’assenyalar el camí a l’excel·lència dels serveis públics, entesa com a defensa dels ciutadans, els treballadors dels serveis i el medi ambient”.

El jurat de l’Associació, integrat per personalitats dels àmbits tècnic, jurídic i econòmic, entre les quals destaquen els exministres de Treball i Justícia, Valeriano Gómez y Francisco Caamaño, respectivament, han premiat, a més, quatre iniciatives relacionades amb els serveis públics: l’Empresa Metropolitana de Transport (EMT) de Madrid, per la seva aposta pel transport públic sostenible; la ciutat de Logronyo, per la creació de TheCircularLab, el primer laboratori d’economia circular d’Europa; Canal de Isabel II i el seu Comitè d’Empresa, per garantir els drets dels treballadors iniciant la recuperació de les condicions laborals prèvies a la creació de la societat anònima, i l’Hospital Universitari de la Ribera, a Alzira (València), per implantar i desenvolupar un model de gestió de la sanitat pública innovador.

Sobre l’Associació per l’Excel·lència dels Serveis Públics

L’Associació per l’Excel·lència dels Servis Públics (AESP) es vol convertir en altaveu de les opinions dels ciutadans sobre els seus serveis municipals. L’entitat defensa els interessos dels contribuents perquè rebin serveis d’excel·lència en els aspectes més quotidians de la seva vida diària, i fomenta una regulació i supervisió més gran i millor d’aquests. Des de l’Observatori dels Serveis Urbans (OSUR), plataforma pertanyent a l’Associació, posen èmfasi a analitzar com es presten els serveis de neteja, transports, aigua, il·luminació i altres serveis que depenen dels ajuntaments.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.