Agbar i AMB signen un conveni de col·laboració per a la millora de l’entorn social i paisatgístic del riu Llobregat

El Director General d’ Agbar, Albert Martínez Lacambra, i el Gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ramon Torra i Xicoy, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de generar una visió, definir i dur a terme determinades accions on s’equilibrin els valors paisatgístics del riu Llobregat amb els socials i de lleure.

Aquestes accions s’emmarcaran en les següents tres línies d’actuació: entorn natural-biodiversitat; coneixement i divulgació; i desenvolupament de tècniques de conreu i altres metodologies per dur a terme les tasques de manteniment dels paisatges fluvials, basats en un millor aprofitament dels recursos hídrics i la utilització de solucions basades en la natura i tecnologia smart.

En aquest marc de col·laboració, Agbar contribuirà amb l’AMB al desenvolupament de les seves activitats fundacionals centrades a promoure l’equilibri mediambiental i l’eix social del Riu Llobregat.

Open Innovation: Programes

Ens acostem a start-ups, centres tecnològics i universitats per conèixer les tecnologies amb què treballen, cocrear amb ells i generar solucions que millorin la qualitat de vida a les ciutats.

DINAPSIS OPEN CHALLENGE
Programa d’innovació oberta que busca connectar emprenedors i start-ups amb els ecosistemes d’innovació vinculats als centres DINAPSIS, incloent-hi administracions públiques, associacions sectorials i empreses. ​

DISTRICTE DIGITAL
Programa de serveis d’innovació per identificar i atraure start-ups amb projectes tecnològics relacionats amb el canvi climàtic i afavorir una transferència eficaç a empreses i administracions.

EUROPEAN INNOVATION COUNCIL                            Agbar celebrarà “Dia Corporatiu” a Barcelona, en el qual es van presentar 19 empreses impulsades per l’àrea de pimes del European Innovation Council (EIC) de la Comissió Europea, i que compartiran la seva visió cap a una economia circular.