08/10/2019
Àngel Simon, vicepresident executiu de SUEZ i president d'Agbar, ha afirmat que "el sector de l'aigua a Espanya necessita un marc estable i seguretat jurídica". Així ho ha manifestat en la trobada organitzada a Madrid pel diari La Razón, en què s'han abordat els reptes de futur del sector de l'aigua, i en el qual han estat presents representants del Govern espanyol com la ministra d'Economia, Nadia Calviño; la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; la ministra de Treball, Magdalena Valerio; al costat d'altres representants polítics com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso; el president de la diputació d'Alacant, Carlos Mazón; l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; l'alcalde de Benidorm, Antonio Pérez; l'alcaldessa d'Almoradí, María Gómez; o l'alcaldessa de Marbella, María Ángeles Muñoz; entre altres autoritats destacades.
En aquest context, Àngel Simon ha subratllat la necessitat d'un pacte d'estat en matèria de l'aigua, per aconseguir una gestió eficaç d'aquest recurs natural. "Les nostres condicions geogràfiques, i fins i tot el pes en el nostre PIB de sectors com el turisme o la producció agroalimentària fan que hi hagi motius més que suficients per treballar en la línia d'un acord que permeti afrontar units el futur". "És imprescindible posar en marxa una política nacional sobre l'aigua que implementi les reformes necessàries, la doti de pressupost i faci un plantejament a llarg termini amb l'adaptació al canvi climàtic com a guia. I aquest país té veritables especialistes en matèria d'aigua ", ha afirmat Àngel Simon.
En l'esdeveniment, Àngel Simon ha posat en valor el paper clau de les empreses en l'estratègia de creixement i de desenvolupament sostenible d'Espanya i ha afirmat que "la institucionalitat i la confiança" són claus per al "desenvolupament polític, econòmic i social" . A més, Àngel Simon també ha parlat del model d'empresa del segle XXI, "que és el d'una empresa que afegeix valor, satisfà una necessitat social i contreu un compromís ferm amb els grups de relació".
En aquest sentit ha destacat la trajectòria d'excel·lència de l'operadora Aigües de Barcelona: "Portem més de 150 anys d'història subministrant un servei ininterromput fins i tot en les situacions més complexes, i gràcies a la col·laboració publico-privada: hem establert la ciutat com un referent mundial en la gestió de l'aigua ", ha afirmat Àngel Simon.
Àngel Simon també ha remarcat la necessitat d'avançar en els models d'economia circular per poder afrontar els reptes del canvi climàtic i, específicament, des de l'àmbit de l'aigua. Així mateix, ha destacat el lideratge de l'empresa en aquesta línia, a través del seu pla integral en desenvolupament sostenible, i en particular amb iniciatives com la creació de les biofactories, a Santiago de Xile i ara també a Granada, amb les que s’ha transformat les plantes depuradores d'aigua residual en infraestructures on es reutilitza el 100% de l'aigua i es valoritzen del 100% dels residus, amb un balanç energètic zero. La companyia ha rebut per aquesta iniciativa el premi a la millor innovació mundial de canvi climàtic, de la mà de Nacions Unides.
Finalment, Àngel Simon ha conclòs la seva intervenció amb una crida a la col·laboració i a l'actuació conjunta: "Entre tots hem de treballar, amb consens i rigor, perquè el futur serà dels que ens succeeixin i la seva realitat dependrà del nostre present. Les nostres accions, l'actuació de la nostra generació, definirà el planeta que els deixem ".