Día mundial del medio ambiente

L'Escola de l'Aigua és la institució creada per Suez per compartir i transferir coneixement en matèria d'aigua i medi ambient. La seva activitat es dirigeix a la formació per a empreses, administracions i professionals del món de l'aigua, tot i que, des dels seus orígens, l'Escola està també especialitzada en el desenvolupament de programes educatius, museogràfics i de sensibilització ambiental per a tots els públics. En aquest àmbit, el rigor i la innovació en els continguts es combinen amb metodologies avançades específiques en matèria d'educació ambiental. Tot això fonamentat en una concepció pedagògica contrastada en programes diferents i en contextos diversos.

L'Escola permet conèixer els ecosistemes, les infraestructures
i els processos de gestió de l'aigua

La posada en valor del patrimoni ambiental i hidràulic a través de les activitats plantejades per l'Escola de l'Aigua permet conèixer de primera mà els ecosistemes, les infraestructures i els processos de gestió de l'aigua i el medi ambient, incorporant una visió circular dels recursos.

A més, vincula les accions individuals amb els elements sistèmics per promoure el canvi de comportament dels escolars i la ciutadania en general pel que fa als recursos i els ecosistemes, alhora que fomenta actituds i valors afavoridors del gaudi respectuós de l'entorn urbà i natural que ajudin a repensar com organitzar la ciutat i la manera de viure-hi amb una millor qualitat de vida de les persones.

L'Escola de l'Aigua organitza, de manera regular, visites teatralitzades per a tota la família
FOTOS: AGBAR

Els programes de sensibilització per a la ciutadania inclouen el desenvolupament d'activitats pròpies, la gestió integral de programes d'educació ambiental per a clients corporatius i institucionals, i el desenvolupament de projectes expositius i plans directors relacionats amb el patrimoni hidràulic i ambiental.

Totes les activitats estan orientades a què el participant, nen o adult, reflexioni, s'emocioni i aprengui, tot contribuint al creixement de persones compromeses amb la sostenibilitat.

L'Escola de l'Aigua està inscrita al Cens General d'Entitats d'Educació Ambiental de Catalunya, fet que suposa un reconeixement a la qualitat i abast dels seus programes educatius i de sensibilització.


Activitats per a escolars

Els programes escolars es dirigeixen a nens i joves i s'orienten al coneixement del cicle integral de l'aigua i a la promoció de competències tecno-científiques, d'acord amb les descripcions curriculars per a cada edat.

Per a Educació Primària, el programa Aqualogia permet descobrir les diferents etapes de la gestió del cicle urbà de l'aigua amb una aproximació experimental i digital.

En el cas d'estudiants de Secundària, l'Escola de l'Aigua organitza el capítol espanyol del Stockholm Junior Water Prize (SJWP) i col·labora amb diferents iniciatives que tenen per objectiu reconèixer els millors treballs de recerca escolar en el camp de l'aigua i promoure el talent jove